Criteria Quiz - THINK MORE QUIZZES Criteria Quiz - THINK MORE QUIZZES

Criteria Quiz

Topic King Quiz
July 31, 2020
Odd One Out
August 1, 2020

Try to work out what is the one thing that fits all the criteria that is listed.

E.g. Question: - North American country.
-Borders the US.
-English is the national language.
Answer: Canada


-Bird
-Cannot fly
-Can swim underwater
Click to Flip
Penguin (Also accepted Kiwi bird)


-Woman
-Has won the Nobel prize in physics
-Has won the Nobel prize in chemistry
Click to Flip
Marie Curie


-CNN Natural wonder of the world
-In Africa
-Waterfall
Click to Flip
Victoria Falls

-Element in periodic table
-Transitional metal
-Liquid at room temperature
Click to Flip
Mercury


-Natural disaster
-Caused by seismic plate movement
-Name has Japanese origins
Click to Flip
Tsunami


-Body part
-Grows your entire life
-You only have one
Click to Flip
Nose


-Animal in Chinese zodiac
-Two legs
-Feathered
Click to Flip
Rooster


-Movie that has grossed more than 2 billion dollars
-Released between 2005 and 2010
-Not a movie part of a series of movies
Click to Flip
Avatar


-Prime number
-Positive number
-Even number
Click to Flip
2


-Non-human animal
-Can laugh
-Has hands
Click to Flip
Apes


-Commonwealth country
-Runs through the equator
-In top 10 most populated countries
Click to Flip
Brazil


-A word that has a similar meaning to the word ‘critical’
-Has the same first two letters as the word ‘critical’
-Has the same last two letters as the word ‘critical’
Click to Flip
Crucial


-Animal classification based on eating habits
-These animals eat meat
-These animals don’t hunt
Click to Flip
Scavengers


-A state of matter
-Not a solid liquid or gas
-Lightning is this state of matter
Click to Flip
Plasma


-Marvel comics character
-Based on a norse god
-Part of the Avengers
Click to Flip
Thor


-Sport in winter olympics
-Sled based
-No double or team version of the sport
Click to Flip
Skeleton


-Animal that does not lay eggs
-Animal is an omnivore
-Animal can fly
Click to Flip
Bats


-Food made from dried grapes
-Made from white seedless grapes
-Dried naturally
Click to Flip
Raisins


-Island European country
-Not part of the UK or Ireland
-Not in the mediterranean
Click to Flip
Iceland


-Animal
-Not an insect
-Can turn its’ head 270 degrees
Click to Flip
Owl
FULL QUESTION AND ANSWER LIST
1. -Bird. -Cannot fly. -Can swim underwater. Answer: Penguin.(Also accept Kiwi bird)

2. -Woman. -Has won nobel prize in physics. -Has won nobel prize in chemistry. Answer: Marie Curie.

3. -CNN Natural wonder of the world. -In Africa. -Waterfall. Answer: Victoria falls.

4.-Element in periodic table. -Transitional metal. -Liquid at room temperature. Answer: Mercury.

5.-Natural disaster. -Caused by seismic plate movement. -Name has Japanese origins. Answer: Tsunami.

6. -Body part. -Grows your entire life. -You only have one. Answer: Nose.

7.-Animal in Chinese zodiac. -Two legs. -Feathered. Answer: Rooster.

8.-Movie that has grossed more than 2 billion dollars. -Released between 2005 and 2010. -Not a movie part of a series of movies. Answer: Avatar.

9.-Prime number. -Positive number. -Even number. Answer: 2.

10. -Non-human animal. -Can laugh -Has hands Answer: Apes

11.-Commonwealth country. -Runs through the equator. -In top 10 most populated countries Answer: Brazil.

12.-A word that has a similar meaning to the word ‘critical’ -Has the same first two letters as the word ‘critical’. -Has the same last two letters as the word ‘critical’. Answer: Crucial.

13.-Animal classification based on eating habits. -These animals eat meat. -These animals don’t hunt. Answer: Scavengers.

14.-A state of matter. -Not a solid liquid or gas. -Lightning is this state of matter. Answer: Plasma.

15.-Marvel comics character. -Based on a norse god. -Part of the Avengers. Answer: Thor.

16.-Sport in winter olympics. -Sled based. -No double or team version of the sport. Answer: Skeleton.

17.-Animal that does not lay eggs. -Animal is an omnivore. -Animal can fly. Answer: Bats.

18. -Food made from dried grapes. -Made from white seedless grapes. -Dried naturally. Answer: Raisins.

19.-Island European country. -Not part of the UK or Ireland. -Not in the mediterranean. Answer: Iceland.

20.-Animal. -Not an insect. -Can turn its’ head 270 degrees. Answer: Owl.

Well done on completing this quiz!
Keep the brain training going by completing another Think More Quiz.

October 26, 2020

Lock Out Quiz

October 22, 2020

2020 Halloween Quiz

October 17, 2020

Captain Obvious Quiz

October 14, 2020

Two Answers

October 10, 2020

Who can work it out the fastest